Blog #5

Inledning

Vi började workshopen med att utveckla och ta fram vår prototyp i LO-FI format via papper. Vi gick i gruppen igenom hur vi ville att det ska se ut för testpersonen, väl vid testsituationen så hade vi förstått uppgiften lite fel. Vi fick då 10 minuter på oss att revidera om vår presentation och fokusera mer på användarens egna väl än att själva ge instruktioner. Trots att vi kanske ändå inte gjorde testet som det var tänkt även andra gången tog vi med oss detta som en lärdom, men självklart fick vi ändå feedback att jobba vidare med vår prototyp.

Frågor vid Tänk-högt-test:

Vem är du och vilken typ av användare är du? 

Använder du någon streamingtjänst idag?

Vilka enheter använder du?

Förväntningar?

Vad tycker du om mood? 

Vad saknas? 

Vad något svårt att förstå?

Resultat

Tanken med detta tänk-högt-test är enligt boken Beyond Human Computer Interaction att förstå hur en användare kommer att integrera med gränssnittet. Även att få användaren högt uttrycka sina tankar, känslor och val medans de utför en uppgift. Detta leder till att vi får feedback för hur vi kan utveckla vår prototyp från LO-FI till HI-FI.

Baserat på ovan frågor fick vi en del bra information från Malins dotter, som till exempel att hon gillar att använda streamingtjänster, använder det på olika enheter, vill ha en snabb, smidig och enkel upplevelse.
Vi fick även reda på att denna testperson inte har något större intresse av att använda “moods”, vilket är en funktion där man vi uppstart av tjänsten väljer vilket tema/innehåll man vill ha. Detta är baserat på att hon oftast vet vad hon vill kolla på och väljer inte rekommenderade filmer och serier.

Reflektioner

Då vi som nämnt tidigare hade missuppfattat testat fick vi inte ut den feedback som var tänkt, därav att påverka vår LO-FI prototyp baserat på testet med testpersonen. Dock så fick vi ändå lära oss hur detta ska göras och vi testade att göra om inom gruppen senare, detta så vi har med oss ett test på korrekt sätt inför HI-FI prototypen. Så sammanfattningsvis är vi nöjda och tycker att detta var en lärorik workshop.

Referenser:
Preece, J., Rogers, Y., & Sharp, H. (2019). Interaction design : beyond human-computer interaction (Fifth edition.). Wiley.

Tags:

Response to “Blog #5”

  1. Malin Nilsson

    Synd att ni inte fick till ett THT enligt metoden, men ni har lärt er av det också.

    Like

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started